Najčastejšie príčiny poistných udalostí nehnuteľností

13.11.2015 10:11

Najčastejšie príčiny poistných udalostí

 

V rebríčku najčastejších poistných udalostí kraľuje voda. Práve tá spôsobuje v našich domácnostiach najväčšie problémy.

Lucia Muthová, Allianz - Slovenská poisťovňa: "Najčastejšie praskne vodovodné potrubie či už v kúpeľni, na toalete, alebo v kuchyni. Tá voda môže poškodiť nielen váš majetok vo vašej domácnosti, ale ak ste v paneláku napríklad tak môže preniknúť aj do bytov pod vami. Niekedy sa stáva, že skutočne z bytu z najvyššieho poschodia sa vytopia nielen byty dolu, ale aj pivnice pod nimi a takéto škody sú veľmi veľké."

Na druhom mieste je skrat. Niekedy sa to skončí zničenou rýchlovarnou kanvicou, inokedy padne popolom celý dom.

Lucia Muthová, Allianz - Slovenská poisťovňa: "Najčastejšie samozrejme ide o elektrospotrebič. Takéto riziko treba mať ale poistené a tak isto tu ide o prepätie, napríklad často sa stáva pri búrkach, že domy, alebo byty nemajú prepäťovú ochranu a potom môžu byť elektrospotrebiče poškodené bleskom napríklad."

Voda sa objavuje v rebríčku najčastejších poistných udalostí dvakrát. Na treťom mieste je v podobe živelných pohrôm.

Lucia Muthová, Allianz - Slovenská poisťovňa: "Čo sa týka povodní a záplav sú to zo živlov tie najčastejšie poistné udalosti. Každoročne nám ich teda pribúda na Slovensku alebo aj v rámci Európy stále viac a viac. Povodne sa vyskytujú v rôznych ročných obdobiach. Niekedy sú silnejšie tie jarné povodne, niekedy dokonca letné povodne. Záleží samozrejme od počasia."

Zabuchnuté dvere, alebo stratené kľúče. Tieto problémy, ktoré má na svedomí naša nepozornosť zase dominujú telefonickému nahlasovaniu v rámci asistenčných služieb jednotlivých poisťovní.